Tip Banyakkan Susu Badan #2


Tudung kanak-kanak


Tip Banyakkan Susu Badan #2 : Disiplin

Bab disiplin ramai juga ibu yang tidak ambil berat. Minggu ni pam elok je ikut jadual, kemudian dah mula skip…alasan tak sempat..kerja banyak
Kalau tak sempat, ibu boleh gantikan dengan power pumping disebelah malam. Tapi tidak boleh amalkan selalu sebab ia akan mempengaruhi pengeluaran susu

2

Jalan penyelesaian adalah menggunakan double pump, dapatkan sehelai nursing cover atau pun shawl yang jauh lebih murah. Semua jenis double pump boleh jadikan hand free pumping. Cara paling mudah gunakan getah…nak cantikl guna getah rambut…kalau tak kisah guna getah yang bungkus nasi kerabu tu pun ok…

Sangkut getah di cangkut nursing bra dan hujung botol susu…bawah corong…mana2 je janji boleh buatkan botol tu tergantung…kreatif thinking…cover dengan nursing cover atau shawl pin dengan pin baju atau klip kertas…dah boleh pam sambil buat kerja

Tak sampai 20 minit sesi mengepam dah selesai…kerja selesai, kumpul stok susu untuk bekal baby pun selesai…jimat masa…jimat tenaga….hati senang, bos pun suka…

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn



Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*